Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Scones met hangop en prosecco-aardbeien

Scones met hangop en prosecco-aardbeien

magazine badge magazine

Deze heerlijke scones met hangop en prosecco-aardbeien zijn een echte verwennerij bij de brunch of een high tea. De scones worden bestoven met suiker en gevuld met een frisse hangop en gemarineerde aardbeien, heerlijk om te delen met vrienden en familie. Serveer het direct en geniet van deze lekkernij.

14 min bereiden lunch/brunch gerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 200 ml Prosecco
  • 2 takjes Munt
  • 6 Engelse scones (1 schaal)
  • 150 g La Place hangop
  • 1 poedersuiker om te bestrooien
  • 1 theezeefje

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Scones met hangop en prosecco-aardbeien op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Doe de aardbeien in een schaal en schenk de prosecco erbij. Voeg de munt toe en laat marineren.
  2. Verwarm de scones 3-4 min. in de oven. Snijd de scones door (maar laat de helften aan elkaar) en leg ze op een schaal.
  3. Doe de poedersuiker in het theezeefje en bestuif de scones met een dunne waas poedersuiker.
  4. Serveer met de hangop en de gemarineerde aardbeien (giet eventueel het teveel aan prosecco af) en serveer direct. Aan tafel kan iedereen de scones vullen met hangop en aardbeien naar wens.