Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Maaltijdsoep met kip en kerrie op tafel.
- Snij de wortel in halve schijfjes, de aardappelen (geschild) in kleine blokjes en de selder in dunne plakjes.
- Snij de kipfilets in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de kip en de spekreepjes in op een vrij hoog vuur.
- Voeg de groenten en het kerriepoeder bij het bruingebakken vlees, meng gedurende 2 minuten.
- Voeg 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes.
- Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
- Neem de stoofpot van het vuur, laat 2 minuten rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen) en verwijder dan het papier.
- Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi met fijngehakte koriander en dien heel warm op met naanbrood.