Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel andijvie met kerriegehakt smullen op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bak de gerookte spekblokjes uit in hun eigen vet.
- Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar en stamp ze tot een gladde puree. Voeg een klontje boter, wat kookvocht, peper, de helft van de nootmuskaat en zout toe om op smaak te brengen.
- Neem de uitgebakken spekjes uit de pan. Voeg een beetje olijfolie toe, voeg het gehakt toe en rul het samen met het teentje knoflook, kerriepoeder, peper en zout.
- Voeg dan stapsgewijs de gesneden andijvie toe en laat slinken.
- Meng de room met de andere helft van de nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas. Doe dit bij het gehakt, spekjes en de andijvie en roer goed door elkaar.
- Neem een ovenschaal en vet deze lichtjes in met olie. Schep het gehakt en andijviemengsel in de schaal en verdeel de puree eroverheen.
- Bestrooi met de andere helft van de geraspte kaas en het paneermeel zodat het een mooi krokant en gegratineerd dakje krijgt.
- Plaats de ovenschaal in de oven en bak het gerecht mooi goudbruin en gaar in ongeveer 25-30 minuten.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen. Serveer daarna en geniet van deze waanzinnig lekkere ovenschotel!