Een lekkere quiche met wilde spinazie spekjes en ui

Een lekkere quiche met wilde spinazie spekjes en ui

Smulweb imageSmulweb

Deze quiche met wilde spinazie, spekreepjes, ui en geraspte kaas is heerlijk voor de lunch of het diner. Het bladerdeeg in combinatie met het eimengsel, de spekreepjes en kaas zorgt voor een heerlijke smaak. Een ideale maaltijd voor een drukke dag!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 19 stappen deze heerlijke Een lekkere quiche met wilde spinazie spekjes en ui op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een wok op hoog vuur.
  2. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  3. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een keukenpapier en snijd in kleine reepjes.
  4. Bak de spekreepjes bruin in de wok en schep de gebakken spekreepjes eruit, laat het vet in de wok zitten.
  5. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in het bakvet van de spekjes.
  6. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe in de wok waar de ui nog in zit.
  7. Laat de spinazie goed slinken en roer af en toe goed om.
  8. Bak de pijnboompitjes kort aan in een koekenpan en haal daarna van het vuur.
  9. Roer de gebakken pijnboompitjes en de reepjes zongedroogde tomaat door het spinaziemengsel en laat het mengsel daarna nog even uitlekken in een vergiet.
  10. Haal nu de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze naast elkaar even ontdooien op het aanrecht.
  11. Breek de vier eieren boven een kom en schep hier de crème fraîche doorheen, even goed roeren met een garde tot je een mooi mengsel hebt.
  12. Meng de helft van de geraspte kaas nog even door het mengsel en bewaar de andere helft voor zo.
  13. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer nogmaals.
  14. Vet nu een quichevorm of ronde taartvorm in met wat boter en bekleed de bodem en de zijkanten met het bladerdeeg.
  15. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en de zijkanten en bedek de bodem daarna met de spekreepjes.
  16. Leg hier bovenop het spinaziemengsel en daarbovenop het restant van de geraspte kaas.
  17. Giet er vervolgens het eiermengsel overheen en klap de randjes deeg die eventueel nog uitsteken naar binnen.
  18. Zet de quichevorm circa 25 minuten in de oven, kijk na 20 minuten even of het niet te hard gaat zodat de bovenkant niet aanbrandt.
  19. Als deze mooi bruin is kan je de quiche eruit halen en is deze klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart spinazie