Bereidingswijze
Zet in 19 stappen deze heerlijke Een lekkere quiche met wilde spinazie spekjes en ui op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een wok op hoog vuur.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een keukenpapier en snijd in kleine reepjes.
- Bak de spekreepjes bruin in de wok en schep de gebakken spekreepjes eruit, laat het vet in de wok zitten.
- Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in het bakvet van de spekjes.
- Voeg de spinazie beetje bij beetje toe in de wok waar de ui nog in zit.
- Laat de spinazie goed slinken en roer af en toe goed om.
- Bak de pijnboompitjes kort aan in een koekenpan en haal daarna van het vuur.
- Roer de gebakken pijnboompitjes en de reepjes zongedroogde tomaat door het spinaziemengsel en laat het mengsel daarna nog even uitlekken in een vergiet.
- Haal nu de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze naast elkaar even ontdooien op het aanrecht.
- Breek de vier eieren boven een kom en schep hier de crème fraîche doorheen, even goed roeren met een garde tot je een mooi mengsel hebt.
- Meng de helft van de geraspte kaas nog even door het mengsel en bewaar de andere helft voor zo.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en roer nogmaals.
- Vet nu een quichevorm of ronde taartvorm in met wat boter en bekleed de bodem en de zijkanten met het bladerdeeg.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en de zijkanten en bedek de bodem daarna met de spekreepjes.
- Leg hier bovenop het spinaziemengsel en daarbovenop het restant van de geraspte kaas.
- Giet er vervolgens het eiermengsel overheen en klap de randjes deeg die eventueel nog uitsteken naar binnen.
- Zet de quichevorm circa 25 minuten in de oven, kijk na 20 minuten even of het niet te hard gaat zodat de bovenkant niet aanbrandt.
- Als deze mooi bruin is kan je de quiche eruit halen en is deze klaar.