Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Indonesische smaken op je bord met deze andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus. De gemarineerde speklapjes worden eerst aangebakken en vervolgens gegaard in de ketjapsaus met citroensap voor extra pit. Geserveerd met een rijke andijviestamppot.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus op tafel.

  1. Marineer de stukjes speklap met de suiker, sambal, knoflook en ketjap een uur in de koelkast in een afgesloten bakje.
  2. Bak het sjalotje in een klontje roomboter in de gietijzeren pan. Voeg vervolgens de gemarineerde speklapjes toe en bak deze aan.
  3. Giet hier de citroensap overheen, plaats een deksel over de pan en laat 20 minuten op laag vuur sudderen. Kook ondertussen de aardappels.
  4. Stamp de aardappels fijn met de crème fraîche, roomboter en peper en zout. Schep en stamp hier de andijvie doorheen.
  5. Serveer de andijviestamppot met de speklapjes en eventueel gefrituurde uitjes als garnering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees Sauzen Andijvie stamppot Speklap