Mexicaans stoofpotje met chocolade

Mexicaans stoofpotje met chocolade

Smulweb imageSmulweb

Chocolade klinkt als een onverwachte ingrediënt in een stoofpot, maar in deze Mexicaanse stoofschotel is het een perfecte match met kippenblokjes, rode bonen en rozijnen. Geserveerd met rijst en afgetopt met bieslook.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 0.25 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mexicaans stoofpotje met chocolade op tafel.

  1. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snijd ze in vier stukjes. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snijd deze ook in stukjes. Snipper de uien en het knoflook fijn. Snipper het bieslook fijn. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
  2. Rooster de geplette korianderbolletjes, de amandelschilfers en de komijnzaadjes kort in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof, tot ze lichtjes kleuren en geuren. Zet opzij.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en bak de kippenblokjes gedurende 4 minuten al roerend tot ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de pot.
  4. Verhit opnieuw 2 eetlepels olijfolie in dezelfde kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  5. Voeg de tomaten, het rode pepertje, het oud brood, de groentebouillon, het mengsel van koriander, amandelschilfers en komijn, de kaneel en de kruidnagel toe. Laat 20 minuten afgedekt sudderen.
  6. Mix de saus en smelt er de chocolade in. Voeg de kippenblokjes, de rode bonen, de rozijnen en de lichtbruine suiker toe. Laat nog 6 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  7. Serveer de stoofschotel met rijst en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bakken Chocolade Chocolade maken