Zoete aardappelbroodjes

Zoete aardappelbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Mixen, kneden, rijzen en bakken maar! Deze zoete aardappelbroodjes zijn perfect zacht en hebben een subtiele anijs-smaak. Rol ze vervolgens door sesamzaadjes en laat ze rijzen en bakken tot ze mooi bruin zijn. Heerlijk als tussendoortje!

120 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Anijszaad Gemalen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zoete aardappelbroodjes op tafel.

  1. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in water tot ze zacht zijn. Prak ze goed.
  2. Doe het ei in een kom en meng met suiker, olie en anijszaad. Voeg de goedgeprakte aardappelpuree toe. Meng goed en mix even met de mixer tot het mooi glad is.
  3. Voeg bloem met gist toe en kneed tot een samenhangend plakkerig deeg.
  4. Bevochtig je handen met een klein beetje lauwe melk. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Je krijgt een zacht en plakkerig deeg.
  5. Maak kleine bolletjes (ter grootte van een ei) van het deeg en rol ze door sesamzaadjes. Leg ze op het bakpapier met voldoende ruimte ertussen. Laat de bolletjes zeker 2,5 uur rijzen tot ze 3 keer zo groot zijn.
  6. (Optioneel) Kluts eidooiers samen met een paar druppeltjes azijn en bestrijk hiermee de broodjes.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200). Plaats de bakplaat in de oven en bak de bolletjes in ongeveer 10 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelpuree