Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Hartige taart met courgette basilicum en geitenkaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Laat overtollig deeg over de rand hangen en snij de te grote hoeken iets bij.
- Snij de courgettes in dunne plakken van 1- 1 1/2 mm.
- Bestrooi de deegbodem met wat bloem en leg er een deel van de courgetteplakken op.
- Verdeel daarover wat uiringen, knoflook en groene peper, stukjes geitenkaas en basilicumblaadjes.
- Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn en probeer te eindigen met wat plakken courgette.
- Meng de eieren met de slagroom, melk en 2 theelepels zout en schenk dit over de vulling.
- Sla het overhangende deeg terug over de taart.
- Klop het laatste ei los en bestrijk het overliggende deeg ermee.
- Bak de taart iets onderin de oven op een rooster in 55-65 minuten diep goudbruin en gaar.
- Haal de taart uit de oven en laat hem eerst 10 minuten rusten. Snij daarna in punten.