Aardappelgratin met knoflook maar zonder room

Aardappelgratin met knoflook maar zonder room

Smulweb imageSmulweb

Een aardappelgratin met knoflook en een vleugje van kruiden. Makkelijk en snel te maken en voorzien van heerlijke smaak. Perfect geserveerd bij vele maaltijden.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappelgratin met knoflook maar zonder room op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte of 200 graden hete lucht.
  2. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in hele dunne plakjes. Als je de aardappelen wilt schillen, is dat geen probleem en kan dat ook heel goed.
  3. Roer peper, zout, knoflook, en tijm of oregano door de olijfolie in een grote kom.
  4. Schep de aardappelplakjes erdoor en zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn.
  5. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal.
  6. Schenk het restant olie dat nog in de kom zit ook over de aardappelplakjes.
  7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de aardappelgratin voor ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. De aardappelen moeten dan al een beetje zacht zijn.
  8. Haal vervolgens het folie van de aardappelgratin en bak nogmaals in de oven voor ongeveer 30-40 minuten zonder het aluminiumfolie, totdat de aardappelen een lekkere goudbruine kleur hebben.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Aardappelgratin