- 1 tl Chilivlokken
- 1 Avocado
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Mexicaanse 1-pans gerecht met quinoa op tafel.
- Fruit de harissa even aan in wat olie samen met de knoflook en Spaans pepertje op laag vuur, totdat ze zacht zijn.
- Bak dan de spekjes even aan en voeg vervolgens alle kruiden toe.
- Voeg dan de bonen, maïs, quinoa en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee.
- Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht.
- Schep alles geregeld even om en voeg wat bouillon toe als alles te droog wordt. Je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil.
- Verdeel de avocado over de quinoa en lepel er wat crème fraîche over. Dit maakt het gerecht helemaal af.
- Smakelijk eten!!!