Mexicaanse 1-pans gerecht met quinoa

Mexicaanse 1-pans gerecht met quinoa

Smulweb imageSmulweb

Een makkelijk en snel Mexicaanse 1-pans gerecht met quinoa. Bak spekjes aan met kruiden en voeg bonen, maïs en zongedroogde tomaten toe. Serveer het gerecht met crème fraîche en avocado plakken. Een heerlijk gerecht dat je snel op tafel zet. ¡Buen provecho!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Chilivlokken
  • 1 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mexicaanse 1-pans gerecht met quinoa op tafel.

  1. Fruit de harissa even aan in wat olie samen met de knoflook en Spaans pepertje op laag vuur, totdat ze zacht zijn.
  2. Bak dan de spekjes even aan en voeg vervolgens alle kruiden toe.
  3. Voeg dan de bonen, maïs, quinoa en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee.
  4. Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht.
  5. Schep alles geregeld even om en voeg wat bouillon toe als alles te droog wordt. Je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken.
  6. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil.
  7. Verdeel de avocado over de quinoa en lepel er wat crème fraîche over. Dit maakt het gerecht helemaal af.
  8. Smakelijk eten!!!
eet smakelijk