- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Tortillas mexicaans stoofvlees en salsa supersmullen op tafel.
- Snij het vlees, de ui en de knoflook in blokjes. Doe het vlees, de gesneden uien en knoflook in een grote pan met een scheut olijfolie. Zet even goed aan. Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. Voeg het citroensap toe en de rest van de ingrediënten behalve de peulvruchten en de peterselie. Giet koud water in de pan, zoveel dat alles onder water staat. Stoof dit ongeveer 2,5 uur. Als het vlees uit elkaar valt (pulled beef) is het goed.
- Voeg de ingrediënten voor de tortilla samen en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 12 balletjes en laat deze 20 minuten rusten onder een vochtige doek. Rol de bolletjes uit in de bloem en bak ze in een druppel olijfolie in een koekenpan.
- Snij voor de salsa de paprika's, ui en knoflook in grove stukken. Zet deze aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de specerijen toe en vervolgens de tomaten. Breng het geheel langzaam aan de kook terwijl je de rest van de ingrediënten toevoegt. Kook dit in tot sausdikte. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer nu goed door de pan, zodat het vlees helemaal draderig wordt. Voeg de peulvruchten en de gehakte peterselie toe.
- Leg de tortilla's op een plank, stoofvlees erop, salsa erop, kloddertje crème fraîche ernaast, oprollen en smullen maar!