Zalmpakketje uit de oven

Zalmpakketje uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Dit zalmpakketje met groenten uit de oven is gegarandeerd een succes. Voeg verse peterselie, tijm, plakjes citroen en witte wijn toe voor een heerlijke smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalmpakketje uit de oven op tafel.

  1. Laat de zalm op kamertemperatuur komen en haal hem een half uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Maak de groenten schoon. Snijd de ui niet te fijn, de prei in ringen en de paprika in blokjes. Vouw 2 vellen aluminiumfolie (van ongeveer 50 cm lengte) dubbel. Leg hierop een bedje van de groente. Bestrooi met peper en zout. Leg de zalmmoten er op en bestrooi ook deze met peper en zout. Snijd de tomaten in dikke plakken en verdeel over de zalm. Leg op elk een half plakje citroen. Verdeel peterselie en tijm erover. Besprenkel met olie en een scheutje (ongeveer 1 eetlepel) witte wijn. Als je geen witte wijn hebt, kun je er ook citroensap of bouillon bij doen. Vouw nu de pakketjes dicht. Eerst langs de lange kant van de zalm en sla de rand 2 of 3 keer om zodat ze goed sluiten. Vouw nu ook de zijkanten op dezelfde manier dicht. Er mag geen opening zijn waardoor de stoom kan ontsnappen.
  3. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak in het midden van de oven gedurende 25 minuten.
  4. Laat even rusten en scheur dan voorzichtig de folie open. Denk eraan dat de stoom die vrijkomt heel heet is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Soep Citroen Citroensap