Heerlijke shoarma pizza met zelfgemaakte bodem en saus

Heerlijke shoarma pizza met zelfgemaakte bodem en saus

Smulweb imageSmulweb

Een pizza met Arabische en Italiaanse smaak, dat moet je proeven. Zelf maken is makkelijker dan je denkt: deeg kneden, saus maken, bakken en beleggen met gegrilde shoarma en geraspte kaas.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Heerlijke shoarma pizza met zelfgemaakte bodem en saus op tafel.

  1. Voeg het zakje gist en een klein snufje suiker (niet alles) toe aan het water, roer even door en laat ongeveer 10 minuten staan.
  2. Meng de bloem (ca 95%), het zout en de rest van de suiker in een grote kom. Voeg het gistmengsel toe en roer met een lepel door elkaar totdat het vocht is opgenomen.
  3. Bestuif het aanrecht met wat (pizza)bloem en kneed het deeg verder met je handen tot een soepele, elastische bal. (circa 5 tot 10 minuten). Voeg wat olijfolie toe. (niet teveel). Het deeg is goed als het aanvoelt en makkelijk loslaat van je handen en van het aanrecht. Als het deeg te plakkerig is, voeg je wat extra pizzabloem toe.
  4. Doe het deeg na het kneden in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Zet weg op een warme plek en laat circa 2 uur staan, totdat het in hoeveelheid verdubbeld is.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestuif het bakpapier met wat bloem en verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol met een deegroller het pizzadeeg in de gewenste vorm. Leg het bakpapier met de gemaakte pizza bodem onderin de oven op de bakplaat en bak deze 5 minuten. (bodem niet bruin laten worden)
  6. Daarna pizza iets laten afkoelen en besmeren met de pizzasaus en beleggen met voorgebakken shoarma (niet helemaal gaar) en geraspte kaas (vb 45+)
  7. Als de pizza klaar is afbakken in de oven of BBQ. (het lekkerste is in een pizzaoven of op een pizzasteen)
  8. Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur 3 minuten. (Zorg dat de ui en knoflook niet verkleuren)
  9. Voeg de tomaten met sap en de oregano toe. Breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat de saus zonder deksel ca 15 minuten pruttelen.
  10. Pureer de saus met een staafmixer (pas op voor de spetters). Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Pizza shoarma