- 250 g Kippenvleugels
- 250 g Zoutvlees
- 1 Madame Jeanette Peper
- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Overheerlijke surinaamse bruine bonen met rijst op tafel.
- Kook het zoutvlees halfgaar in water, laat het afkoelen en snijd het in blokjes.
- Snijd de knoflook en ui fijn en de tomaten in grove stukken.
- Verhit 4-6 eetlepels olie in een (soep)pot en bak de ui en knoflook halfgaar.
- Voeg de kip en het zoutvlees toe en bak het lichtbruin.
- Voeg de bruine bonen, tomaten, tomatenpuree, pimentkorrels, laurierblaadjes, suiker, zwarte peper en aji-no-moto toe. Meng alles goed en bak nog eens 4-5 minuten.
- Voeg 750 ml kokend water toe en kook het geheel op laag vuur met het deksel op de pot gedurende 1,5 tot 2 uur. Roer af en toe.
- Voeg ruim 10 minuten voor het einde de (hele) Surinaamse peper toe en breng op smaak met zout.