Overheerlijke surinaamse bruine bonen met rijst

Overheerlijke surinaamse bruine bonen met rijst

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke Surinaamse bruine bonen met rijst is een echte smaakmaker. Met zoutvlees, kip en pimentkorrels combineert het hartige en kruidige smaken tot één smaakvol gerecht. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden en een ware traktatie.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 g Kippenvleugels
  • 250 g Zoutvlees
  • 1 Madame Jeanette Peper
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Overheerlijke surinaamse bruine bonen met rijst op tafel.

  1. Kook het zoutvlees halfgaar in water, laat het afkoelen en snijd het in blokjes.
  2. Snijd de knoflook en ui fijn en de tomaten in grove stukken.
  3. Verhit 4-6 eetlepels olie in een (soep)pot en bak de ui en knoflook halfgaar.
  4. Voeg de kip en het zoutvlees toe en bak het lichtbruin.
  5. Voeg de bruine bonen, tomaten, tomatenpuree, pimentkorrels, laurierblaadjes, suiker, zwarte peper en aji-no-moto toe. Meng alles goed en bak nog eens 4-5 minuten.
  6. Voeg 750 ml kokend water toe en kook het geheel op laag vuur met het deksel op de pot gedurende 1,5 tot 2 uur. Roer af en toe.
  7. Voeg ruim 10 minuten voor het einde de (hele) Surinaamse peper toe en breng op smaak met zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rijst Bonen Surinaamse bruine bonen Bruine bonen