Overheerlijke gevulde kip pasteitjes

Overheerlijke gevulde kip pasteitjes

Smulweb imageSmulweb

Overheerlijke gevulde kip pasteitjes bomvol smaak. Met een vulling van kip, wortelen, doperwten, ui, knoflook en selderij. Afgemaakt met hardgekookt ei en een krokant laagje deeg. Perfect om te delen met vrienden of familie.

45 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Overheerlijke gevulde kip pasteitjes op tafel.

  1. Voeg alle ingrediënten samen op een tafel of aanrecht en kneed het tot een niet plakkerig deeg. Vulling
  2. Kook en pluis de kipfilet. Snijd de ui, knoflook, selderij fijn. Snijd de wortelen in kleine stukken.
  3. Verhit een pan en laat de margarine daarin smelten. Bak de ui en knoflook halfgaar.
  4. Voeg de geplozen kip toe en bak deze lichtbruin.
  5. Voeg de wortelen, doperwten, maggiblokje en witte peper toe. 6-8 minuten doorbakken.
  6. Voeg aan het eind de gesneden selderij en zout naar smaak toe. Goed mengen.
  7. Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes. Pastei
  8. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestrooid oppervlak.
  9. Vet de ovenschaal van ongeveer 20x25 cm licht in met boter.
  10. Bedek de bodem en randen met deeg en plaats de vulling gelijkmatig in de schaal.
  11. Verdeel de gesneden eieren over de bovenkant.
  12. Maak de pastei dicht met een nieuwe laag deeg en druk de randen voorzichtig dicht.
  13. Besmeer de bovenkant met een heel dun laagje eiwit. Dit zorgt voor de goudbruine kleur.
  14. Bak de pastei voor 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte