- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Overheerlijke gevulde kip pasteitjes op tafel.
- Voeg alle ingrediënten samen op een tafel of aanrecht en kneed het tot een niet plakkerig deeg. Vulling
- Kook en pluis de kipfilet. Snijd de ui, knoflook, selderij fijn. Snijd de wortelen in kleine stukken.
- Verhit een pan en laat de margarine daarin smelten. Bak de ui en knoflook halfgaar.
- Voeg de geplozen kip toe en bak deze lichtbruin.
- Voeg de wortelen, doperwten, maggiblokje en witte peper toe. 6-8 minuten doorbakken.
- Voeg aan het eind de gesneden selderij en zout naar smaak toe. Goed mengen.
- Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes. Pastei
- Rol het deeg dun uit op een met bloem bestrooid oppervlak.
- Vet de ovenschaal van ongeveer 20x25 cm licht in met boter.
- Bedek de bodem en randen met deeg en plaats de vulling gelijkmatig in de schaal.
- Verdeel de gesneden eieren over de bovenkant.
- Maak de pastei dicht met een nieuwe laag deeg en druk de randen voorzichtig dicht.
- Besmeer de bovenkant met een heel dun laagje eiwit. Dit zorgt voor de goudbruine kleur.
- Bak de pastei voor 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200°C.