Mmmm pittige antilliaanse gehaktballen in saus

Mmmm pittige antilliaanse gehaktballen in saus

Smulweb imageSmulweb

Pittige Antilliaanse gehaktballen in saus. Maak een puree van sereh, knoflook, ui, gember, tomaat, paprika en selderij, meng door het gehakt en vorm balletjes. Bak ze goudbruin en gaar ze met de puree en water. Breng op smaak.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mmmm pittige antilliaanse gehaktballen in saus op tafel.

  1. Pureer de sereh, knoflook, ui, gember, tomaat, paprika en een half bosje selderij fijn in een keukenmachine.
  2. Doe het gehakt in een kom en meng de helft van de gepureerde producten erdoorheen. Voeg er 1 ei, de komijnpoeder en de korianderpoeder aan toe. Kneed dit goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens ongeveer 4 eetlepels paneermeel toe en draai er balletjes van.
  4. Bak de balletjes in een koekenpan rondom goudbruin op hoog vuur. Draai het vuur zacht en voeg het overgebleven gepureerde mengsel toe aan de pan samen met wat water.
  5. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten garen.
  6. Proef even en breng de saus eventueel nog hoger op smaak met wat zout of een klein beetje rundvleesbouillon poeder.
  7. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen