Javaanse kip

Javaanse kip

Smulweb imageSmulweb

Ervaar de exotische smaak van Indonesië met dit recept voor Javaanse kip. Geurige specerijen en malse kip, langzaam gegaard tot in de perfectie. Een eenvoudig recept voor een bijzondere maaltijd. Serveer met rijst.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 262.5 g Kentjoer

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Javaanse kip op tafel.

  1. Hak de kip in stukken. Schil en snijd de laos in grove stukken en de ui en knoflook fijn. Verhit 4-6 eetlepels olie in een wok en bak de ui en knoflook gaar.
  2. Voeg de laos, salamblaadjes, kentjoer en ketjap toe en na een minuut ook de kipdelen, tomatenpuree, het bouillonblokje en zwarte peper. Meng goed.
  3. Laat het geheel met een deksel op de wok gedurende 45-60 minuten garen. Schep af en toe om. Breng op smaak en klaar is je Javaanse kip.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen