Overheerlijke surinaamse kip  eend (doksa) masala

Overheerlijke surinaamse kip eend (doksa) masala

Smulweb imageSmulweb

Waanzinnige Surinaamse kip of eend masala. Kip of eend in kleine stukjes gehakt gewassen met azijn, gefruit met ui, knoflook, masala, tomatenpuree, maggi blokjes en aji-no-moto. Laat dit vervolgens zachtjes doorkoken en breng op smaak met zwarte peper, komijnpoeder en zout. Heerlijke gerecht om te serveren met rijst of aardappelen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Overheerlijke surinaamse kip eend (doksa) masala op tafel.

  1. Hak de kip (of eend) in kleine stukken, was het vlees met azijn en spoel het af met water.
  2. Snij de ui heel fijn, maal de knoflook en madame jeanette pepers (zonder pitten) fijn.
  3. Los de masala op in een half kopje kokend water tot een slappe pasta. Dit zal voorkomen dat de masala bij het bakken aanbrandt en bitter wordt.
  4. Verhit 6 eetlepels olie in een wok en bak de ui halfgaar.
  5. Voeg de gemalen knoflook en peper toe en bak die ook halfgaar.
  6. Voeg de opgeloste masala toe, roer alles goed door en laat het 1-2 minuten bakken.
  7. Voeg de kip (of eend), tomatenpuree, verkruimelde maggi blokjes en aji-no-moto toe. Roer opnieuw goed door zodat de masala gelijkmatig wordt verdeeld.
  8. Doe een passende deksel op de wok en kook de kip (of eend) 1,5 tot 2 uur gaar (het vlees laat zelf veel vocht los).
  9. Controleer om de ca. 30 minuten of er nog voldoende vocht is en voeg indien nodig extra kokend water toe. Open het deksel niet onnodig.
  10. Voeg ongeveer 15 minuten voor het eind de zwarte peper, komijnpoeder en zout naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Noedels Surinaamse bami