Mosselen voor dummies

Mosselen voor dummies

Smulweb imageSmulweb

Genieten van een heerlijke pan mosselen met diverse sausjes was nog nooit zo makkelijk met dit eenvoudige recept. Spoel, tik en kook de mosselen in bier en groenten en serveer meteen. Oui, la mer a la moule!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Erwten soepgroenten
  • 330 ml Chimay Blue
  • 2 tl Menetrel Epices Kruidenmix

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mosselen voor dummies op tafel.

  1. Vul de spoelbak met koud water en voeg de mosselen toe. Verwijder gebroken mosselen en haal openstaande mosselen eruit. Tik lichtjes op de schelp met de achterkant van een mes en gooi mosselen weg die niet binnen 2 minuten sluiten. Let op zware mosselen die vol prut kunnen zitten, dit kan de pan en mosselen verpesten. Spoel de mosselen minstens 2 keer en giet af.
  2. Meng in kommen de sausjes en verwarm in de mosselpan de olie met knoflookpasta. Roer even door en zet het vuur hoog.
  3. Voeg groenten toe en bak tot glazig. Voeg mosselen toe en voeg bier toe. Druk het deksel stevig op de pan (gebruik een theedoek, het deksel wordt heet). Kook gedurende 3 minuten, schud om en kook nog 3 minuten totdat alles open staat.
  4. Serveer direct en geniet.
eet smakelijk