Linzensoep

Linzensoep

Smulweb imageSmulweb

Linzensoep met prei en venkel. Geserveerd met een lepel posteleinpesto van olijfolie, citroen, pijnboompitten, ansjovis en pittige kaas.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 g Postelein

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Linzensoep op tafel.

  1. Zet een grote pan op het vuur met een laagje water. Snijd de preien in ringen en de venkel in stukken. Voeg de groenten toe aan de pan met water.
  2. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de linzen toe en breng alles aan de kook.
  3. Laat alles zo'n 20 minuten pruttelen tot de groenten en linzen gaar zijn.
  4. Bak ondertussen de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan. Snijd de postelein fijn.
  5. Doe de postelein in een kan samen met olijfolie, citroensap, pijnboompitten, ansjovis en de pittige kaas.
  6. Pureer het geheel met een staafmixer tot een grove pesto. Laat de soep ook grof gepureerd.
  7. Voeg eventueel wat extra water toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer met een lepel pesto bovenop de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep