- 80 g Postelein
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Linzensoep op tafel.
- Zet een grote pan op het vuur met een laagje water. Snijd de preien in ringen en de venkel in stukken. Voeg de groenten toe aan de pan met water.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de linzen toe en breng alles aan de kook.
- Laat alles zo'n 20 minuten pruttelen tot de groenten en linzen gaar zijn.
- Bak ondertussen de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan. Snijd de postelein fijn.
- Doe de postelein in een kan samen met olijfolie, citroensap, pijnboompitten, ansjovis en de pittige kaas.
- Pureer het geheel met een staafmixer tot een grove pesto. Laat de soep ook grof gepureerd.
- Voeg eventueel wat extra water toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer met een lepel pesto bovenop de soep.