Vegetarische spaghettisaus speciaal voor luuk

Vegetarische spaghettisaus speciaal voor luuk

Smulweb imageSmulweb

Proef de Italiaanse keuken met deze overheerlijke vegetarische spaghettisaus speciaal voor Luuk. Smoor de groenten in tomatenpuree en voeg vervolgens plakjes champignons en blokjes paprika toe, pruttel 30 minuten. Voeg gorgonzola en balsamicoazijn toe, serveer met geraspte kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Vegetarische spaghettisaus speciaal voor luuk op tafel.

  1. Snipper de ui en de knoflook en bak ze op niet te hoog vuur glazig.
  2. Voeg de in plakjes gesneden bleekselderij en wortel toe en smoor deze 5 minuten.
  3. Voeg de in blokjes gesneden aubergine en courgette toe en smoor dit 5 minuten.
  4. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee.
  5. Voeg dan de plakjes champignons en in blokjes gesneden paprika toe. Bak dit 5 minuten.
  6. Voeg de port of rode wijn toe en laat de alcohol even verdampen.
  7. Voeg dan de blikken gepelde tomaten toe (in blokje gesneden). Laat de volle pan een half uur op een klein pitje pruttelen.
  8. Voeg dan stukjes gorgonzola toe en een flinke scheut balsamicoazijn.
  9. Proef en voeg eventueel nog meer balsamico of gorgonzola toe.
  10. Serveer met de geraspte kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen