Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Vegetarische spaghettisaus speciaal voor luuk op tafel.
- Snipper de ui en de knoflook en bak ze op niet te hoog vuur glazig.
- Voeg de in plakjes gesneden bleekselderij en wortel toe en smoor deze 5 minuten.
- Voeg de in blokjes gesneden aubergine en courgette toe en smoor dit 5 minuten.
- Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee.
- Voeg dan de plakjes champignons en in blokjes gesneden paprika toe. Bak dit 5 minuten.
- Voeg de port of rode wijn toe en laat de alcohol even verdampen.
- Voeg dan de blikken gepelde tomaten toe (in blokje gesneden). Laat de volle pan een half uur op een klein pitje pruttelen.
- Voeg dan stukjes gorgonzola toe en een flinke scheut balsamicoazijn.
- Proef en voeg eventueel nog meer balsamico of gorgonzola toe.
- Serveer met de geraspte kaas.