Gehaktpannetje

Gehaktpannetje

Smulweb imageSmulweb

Een makkelijk gehaktpannetje met paprika en rijst. Lekker snel en lekker. Serveer met een yoghurt-knoflooksausje voor extra smaak. Perfect om te delen met vrienden of familie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktpannetje op tafel.

  1. Verhit de pan met wat olie en fruit de ui en knoflook, totdat ze zacht maar niet bruin zijn.
  2. Voeg de tomatenpuree, sambal en shoarmakruiden toe en bak even kort mee.
  3. Voeg het gehakt toe en roer met een vork rul.
  4. Roer de rijst en de paprika's erdoor, roer even door en voeg het water toe. De rijst moet net onder staan. Doe de deksel op de pan en kook op heel laag vuur, totdat het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Roer af en toe de rijst even door. Als aan het eind het vocht is opgenomen, maar de rijst nog niet gaar is, voeg dan een extra scheutje water toe.
  5. Bestrooi de rijst vlak voor serveren met de peterselie en feta en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Sauzen Vlees Rijst