Carnitas (mexicaanse pulled pork)

Carnitas (mexicaanse pulled pork)

Smulweb imageSmulweb

Lekker Mexicaans eten? Dan maak je Carnitas! Vlees vol smaak, aangemaakt met o.a. knoflook, oregano en limoensap. Op een laagje van tortilla en aangevuld met salade, salsa of guacamole. Enjoy!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 g Varkensschouder

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Carnitas (mexicaanse pulled pork) op tafel.

  1. Maak een mengsel van peper, zout, oregano, chilipoeder en komijnpoeder en wrijf het vlees hiermee in.
  2. Verwarm olie in een stoofpan en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook en jalapeno. Doe het vlees hierbij en braad het rondom bruin.
  3. Pers de limoenen en sinaasappels uit en doe het sap in de pan.
  4. Voeg de bouillon toe en laat het vlees op een klein pitje ongeveer 2 tot 2 ½ uur zachtjes sudderen.
  5. Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken of met (schone) handen uit elkaar in kleine stukjes (=carnitas)
  6. Doe het vlees in een ovenschaal en zet het even onder de grill voor een krokant laagje.
  7. Serveer met tortilla wraps (=tacos) en een salade, salsa of guacamole.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees