Kampioen wk-snertkoken 2007 amateurs

Kampioen wk-snertkoken 2007 amateurs

Smulweb imageSmulweb

De kampioen wk-snertkoken 2007 amateurs snert maken? Trek bouillon van hamschijf en spek met prei en wortel. Voeg vervolgens doperwten, spliterwten, krabbetjes, verse worst en knolselderij in stukjes toe en roer af en toe. Doe vervolgens ui, bladselderij, wortel, diepvries-peen, diepvries-erwten, rook- en verse worst erin. Maak op smaak met peper en zout. Serveer met roggebrood en gesneden plakjes spek.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water
  • 100 g Hamschijf
  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Kampioen wk-snertkoken 2007 amateurs op tafel.

  1. Week de doperwten ca 10 uur in 1½ water, dus nachts.
  2. Trek bouillon in een paar uur op zacht pitje van hamschijf, spek, prei en een ½ wortel.
  3. Verwijder hamschijf en spek, prei en wortel. Spek bewaren voor op bruin brood of roggenbrood, hamschijf in stukjes bewaren. Prei en wortel weggooien.
  4. Voeg de bouillon aan de doperwten, en zet op het vuur.
  5. Als de doperwten garen, voeg de spliterwten, 500 gram krabbetjes, verse worst en ¾ knolselderij in stukjes toe.
  6. Zet op een zacht pitje en roer af en toe. Nooit op een hoge vlam, anders kookt het zo aan.
  7. Snijd de ui, knolselderij, bladselderij en ½ wortel in stukken.
  8. Na ca 1 uur, voeg ui, knolselderij, bladselderij en ½ wortel toevoegen.
  9. Voeg eventueel water toe. De snert moet niet stijf staan en zeker niet dat de lepel er rechtop in blijft staan!
  10. Na 30 minuten, voeg diepvries-peen in stukjes en diepvries-erwten toe.
  11. Voeg 10 minuten later rookworst, ½ wortel in leuke stukjes, en ¼ knolselderij in leuke stukjes toe.
  12. Haal de verse worst eruit en verwijder het vel met een scherp mes, snijd in stukjes en voeg weer toe.
  13. Ontdoe de krabbetjes van been. Als de knolselderij en wortel niet kapot gekookt zijn en wel hapbaar, haal de rookworst eruit en voeg weer toe in ronde partjes.
  14. Voeg eventueel water toe.
  15. Maak op smaak met peper en zout.
  16. Serveer met roggebrood met gesneden plakjes spek. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep