- 1500 ml Water
- 100 g Hamschijf
- 1 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 16 stappen deze heerlijke Kampioen wk-snertkoken 2007 amateurs op tafel.
- Week de doperwten ca 10 uur in 1½ water, dus nachts.
- Trek bouillon in een paar uur op zacht pitje van hamschijf, spek, prei en een ½ wortel.
- Verwijder hamschijf en spek, prei en wortel. Spek bewaren voor op bruin brood of roggenbrood, hamschijf in stukjes bewaren. Prei en wortel weggooien.
- Voeg de bouillon aan de doperwten, en zet op het vuur.
- Als de doperwten garen, voeg de spliterwten, 500 gram krabbetjes, verse worst en ¾ knolselderij in stukjes toe.
- Zet op een zacht pitje en roer af en toe. Nooit op een hoge vlam, anders kookt het zo aan.
- Snijd de ui, knolselderij, bladselderij en ½ wortel in stukken.
- Na ca 1 uur, voeg ui, knolselderij, bladselderij en ½ wortel toevoegen.
- Voeg eventueel water toe. De snert moet niet stijf staan en zeker niet dat de lepel er rechtop in blijft staan!
- Na 30 minuten, voeg diepvries-peen in stukjes en diepvries-erwten toe.
- Voeg 10 minuten later rookworst, ½ wortel in leuke stukjes, en ¼ knolselderij in leuke stukjes toe.
- Haal de verse worst eruit en verwijder het vel met een scherp mes, snijd in stukjes en voeg weer toe.
- Ontdoe de krabbetjes van been. Als de knolselderij en wortel niet kapot gekookt zijn en wel hapbaar, haal de rookworst eruit en voeg weer toe in ronde partjes.
- Voeg eventueel water toe.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Serveer met roggebrood met gesneden plakjes spek. Eet smakelijk!