- 1000 g Hutspotgroente
- 1 Pittige rookworst
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Hartige muffins met wortel rookworst en ui op tafel.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Doe de hutspotgroenten in de wok/koekenpan en bak op middelhoog vuur tot glazig.
- Voeg de tuinkruiden bouillonblokjes toe en schep goed om. Eventueel klein scheutje water toevoegen zodat de kruiden zich goed vermengen.
- Snij de rookworst: Houd 24 plakjes gescheiden. De overige stuk worst in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de hutspotgroenten. Bak dit kort nog even mee.
- Pak het bladerdeeg en bestrijk de buitenkant met geklopt ei. Leg het bladerdeeg in de muffinvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Vul het bladerdeeg met de hutspotgroenten. Leg hierop 2 plakjes rookworst en bestrooi eventueel nog met extra kruiden.
- Vouw het pakketje dicht, prik met een vork gaatjes en zorg dat de bovenkant goed met ei bestreken is.
- Bak de muffins 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.