Overheerlijke oostenrijkse kaiserschmarren

Overheerlijke oostenrijkse kaiserschmarren

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaak van Oostenrijk met deze overheerlijke Kaiserschmarren! Klop de eiwitten stijf en voeg deze bij het beslag van eierdooiers, melk en bloem. Bak aan beiden zijden tot ze goudbruin zijn en bestrooi met suiker. Trek in stukken, strooi er poedersuiker over en genieten maar.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Overheerlijke oostenrijkse kaiserschmarren op tafel.

  1. Meng de eierdooiers, het zout, de melk en bloem goed door elkaar.
  2. Klop de eiwitten stijf en voeg deze voorzichtig toe aan het beslagmengsel door deze erdoorheen te spatelen.
  3. Voeg het beslag toe aan een wijde pan met hete boter en laat het geheel aan één kant langzaam bruin bakken.
  4. Strooi er vervolgens een klein beetje suiker overheen, draai hem om en laat ook de andere kant langzaam bruin bakken.
  5. Trek het geheel nu in handzame, eetbare stukken, bestuif ze met poedersuiker en smul ervan.
eet smakelijk