Spaghetti met ricotta spinazie snoeptomaatjes en pijnboompitten

Spaghetti met ricotta spinazie snoeptomaatjes en pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Een simpel gehaast diner nodig? Maak binnen 20 minuten deze spaghetti met ricotta, spinazie, snoeptomaatjes en pijnboompitten. Met een vleugje citroen en toegevoegde basilicum brengt dit gerecht een zomers tintje op je bord.

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Spinazie a la crème uit de diepvries
  • 15 g Basilicum room saus mix
  • 10 g Basilicum room saus mix

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Spaghetti met ricotta spinazie snoeptomaatjes en pijnboompitten op tafel.

  1. Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
  2. Bak de pijnboompitten bruin in een pan.
  3. Plet de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de sjalotten fijn.
  4. Verhit de olijfolie en bak de sjalotten en knoflook 1 minuut aan.
  5. Voeg de spinazieblokjes en ricotta toe en verwarm dit tot het kookt.
  6. Knijp vervolgens de citroen uit over de saus.
  7. Voeg de gesneden basilicum toe en kruid op smaak met peper en zout.
  8. Laat de spaghetti uitlekken en voeg deze toe aan de saus en roer goed door.
  9. Snijd de ham in lange reepjes.
  10. Snijd de tomaatjes in de lengte.
  11. Serveer met de pijnboompitten, de tomaatjes, ham en Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Kaas Groente Spinazie