Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Witte kool ovenschotel op tafel.
- Verwarm olijfolie in een hapjespan. Voeg ui toe en laat het lekker fruiten (niet bakken).
- Voeg kerrie of curry toe en bak het mee. Blijf roeren zodat de ui niet kan verbranden.
- Voeg rundergehakt toe en bak het rul.
- Voeg kastanjechampignons toe en bak het mee.
- Voeg witte kool toe en bak het even door. Laat het met deksel op de pan 10 minuten stoven. Voeg desnoods een klein scheutje water toe zodat het niet aanbakt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de aardappelen. Maak ze daarna smeuïg met warme melk en boter. Breng het op smaak met peper en verse geraspte nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe hier het gehakt-groentemengsel in. Dek het af met aardappelpuree en strooi er rijkelijk geraspte kaas over.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak het ongeveer 25 tot 30 minuten totdat het mooi egaal kaaskorstje heeft.