Witte kool ovenschotel

Witte kool ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke witte kool ovenschotel met gehakt, champignons, aardappelpuree en kaas. Afgemaakt met kerrie of curry voor een extra eigen smaak. Een eenvoudig gerecht met een goed gevulde smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Witte kool ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm olijfolie in een hapjespan. Voeg ui toe en laat het lekker fruiten (niet bakken).
  2. Voeg kerrie of curry toe en bak het mee. Blijf roeren zodat de ui niet kan verbranden.
  3. Voeg rundergehakt toe en bak het rul.
  4. Voeg kastanjechampignons toe en bak het mee.
  5. Voeg witte kool toe en bak het even door. Laat het met deksel op de pan 10 minuten stoven. Voeg desnoods een klein scheutje water toe zodat het niet aanbakt.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Kook ondertussen de aardappelen. Maak ze daarna smeuïg met warme melk en boter. Breng het op smaak met peper en verse geraspte nootmuskaat.
  8. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe hier het gehakt-groentemengsel in. Dek het af met aardappelpuree en strooi er rijkelijk geraspte kaas over.
  9. Zet de ovenschaal in de oven en bak het ongeveer 25 tot 30 minuten totdat het mooi egaal kaaskorstje heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Witte kool