Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Smulweb imageSmulweb

Maak deze slagroomtruffels met Natrena, room en vanille-essence. Vries ze in met cocktailprikkers, smelt chocolade au bain-marie en wentel de bevroren bolletjes erdoorheen. Een finishing touch met cacaopoeder. Bewaar ze in de koelkast tot het serveren.

25 min bereiden

dessert

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Suikervrije chocolade

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Slagroomtruffels op tafel.

  1. Roer de boter, Natrena, room en vanille-essence romig.
  2. Schep de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit bolletjes op een met plastic bekleed bakplaatje. Of doe dat met twee dessertlepeltjes
  3. de bolletjes hoeven niet perfect rond te zijn.
  4. Steek cocktailprikkers helemaal tot aan de bodem in de bolletjes, en vries ze in de vriezer.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie en strooi de cacaopoeder in een diep bord.
  6. Dompel de bevroren bolletjes in de gesmolten chocolade en wentel ze door het cacaopoeder. Schudt extra cacao er zachtjes af.
  7. Haal de prikkers eruit voor het serveren, en bewaar de truffels in de koelkast.
eet smakelijk