Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Aziatische eiermie met gehakt groenten en eieren op tafel.
- Kook de eiermie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat goed uitlekken en eventueel in kleinere stukken snijden.
- Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Kruid het gehakt met peper, zout en 2 theelepels kerriepoeder en bak in grove stukken ongeveer 5 minuten. Haal uit de wok.
- Verhit de resterende olie in de wok. Bak hierin de reepjes wortel, lente-ui, knoflook, gember en rode peper al omscheppend ongeveer 4 minuten. Voeg korianderpoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
- Meng gepureerde tomaten, sojasaus, gehakt en eiermie met de groenten. Breng op smaak met peper, zout, 2 theelepels honing en een paar druppels citroensap.