Citroen-knoflookboter zalm

Citroen-knoflookboter zalm

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk en eenvoudig recept voor de liefhebber van zalm. Perfect smeuïg en sappig door de boter, knoflook en citroen. Dit maakt de zalm helemaal af en zorgt voor een frisse smaak. Maak het gerecht compleet met Peterselie. Geschikt voor de oven en de BBQ.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Citroen-knoflookboter zalm op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een rek in het midden van de oven.
  2. Bedek een bakplaat met een groot stuk aluminiumfolie om de zalm in te verpakken.
  3. Smelt de boter in een kleine sauspan en voeg eerst de wijn toe, daarna de knoflook en citroen toe en roer door elkaar.
  4. Leg de zalm op de bakplaat en schenk het botermengsel erover en verdeel het met een lepel over de gehele zalm.
  5. Bestrooi met zout, peper, 2 eetlepels peterselie en dille. Leg de schijfjes citroen erop.
  6. Vouw de aluminiumfolie over de zalm dicht en maak er zo een pakketje van.
  7. Bak de zalm in de oven voor 15-18 minuten, open het pakketje en zet de zalm nog 2-3 minuten onder de grill.
  8. Garneer met de rest van de peterselie.
eet smakelijk