Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Citroen-knoflookboter zalm op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een rek in het midden van de oven.
- Bedek een bakplaat met een groot stuk aluminiumfolie om de zalm in te verpakken.
- Smelt de boter in een kleine sauspan en voeg eerst de wijn toe, daarna de knoflook en citroen toe en roer door elkaar.
- Leg de zalm op de bakplaat en schenk het botermengsel erover en verdeel het met een lepel over de gehele zalm.
- Bestrooi met zout, peper, 2 eetlepels peterselie en dille. Leg de schijfjes citroen erop.
- Vouw de aluminiumfolie over de zalm dicht en maak er zo een pakketje van.
- Bak de zalm in de oven voor 15-18 minuten, open het pakketje en zet de zalm nog 2-3 minuten onder de grill.
- Garneer met de rest van de peterselie.