Selderijsoep

Selderijsoep

Smulweb imageSmulweb

Romige selderijsoep met uitgebakken spekjes als topping. Het perfecte gerecht voor een koude winteravond. Voorbereiding in slechts 5 minuten, daarna 30 minuten rustig laten koken. Gemaakt met knoflook, ui, knolselderij en bleekselderij, afgemaakt met sherry en bouillon. Breng op smaak met peper en zout en geniet!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Selderijsoep op tafel.

  1. Fruit knoflook en ui in boter en olie totdat ze zweten. Voeg knolselderij en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
  2. Blus met sherry en bouillon. Laat het geheel ongeveer 30 minuten op zacht vuur koken.
  3. Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de soep in een kom, leg de uitgebakken spekjes erop en garneer eventueel met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep