Aardappelpuree met mierikswortel en gekaramelliseerde uien

Aardappelpuree met mierikswortel en gekaramelliseerde uien

Smulweb imageSmulweb

Aardappelpuree met mierikswortel en gekaramelliseerde uien. Bak de uien in boter, smoor en breng op smaak. Kook en stamp de aardappels met boter. Roer dit samen met mosterd en mierikswortel in de puree. Garneer met peterselie.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappelpuree met mierikswortel en gekaramelliseerde uien op tafel.

  1. Bak de uien 3-5 minuten in een grote koekenpan in 2-3 eetlepels boter en breng op smaak met tijm, zout en peper.
  2. Zet het vuur middellaag en smoor de uien onder af en toe roeren 10-20 minuten tot ze zacht en goudbruin van kleur zijn.
  3. Haal van het vuur en zet apart.
  4. Kook de aardappels gaar in 20-25 minuten, giet af en laat droogstomen.
  5. Smelt de boter en giet dit over de aardappels terwijl je ze fijnstampt met een stamper.
  6. Gebruik een houten lepel om zout, peper, mosterd, mierikswortel en gekaramelliseerde uien erdoor te roeren.
  7. Garneer met fijngehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aardappelpuree Ui