Boerenkoolsalade met avocado-dressing, bietjes en quinoa

Boerenkoolsalade met avocado-dressing, bietjes en quinoa

Smulweb imageSmulweb

Een boerenkoolsalade met een fris tintje, door de avocado-dressing. De salade bestaat uit knapperige boerenkool, zachte bietjes, romige avocado-dressing en als finishing touch geroosterde amandelen over de top. Een lust voor het oog en dromen voor de smaakpupillen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Avocado
  • 300 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Boerenkoolsalade met avocado-dressing, bietjes en quinoa op tafel.

  1. Pureer de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer. Leng aan met water tot de gewenste dikte.
  2. Verhit een theelepel olijfolie in een hapjespan en wok hierin de boerenkool 3 minuten. Meng met de quinoa, in staafjes gesneden biet.
  3. Hak de amandelen grof en rooster in een droge koekenpan.
  4. Maak de salade op. Schep op een schaal en overgiet met de avocadodressing, garneer met de noten.
eet smakelijk