Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Appel amandeltulband met rum en amandelspijs op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een kleine tulbandvorm in met boter en bestrooi deze met paneermeel.
- Klop de boter schuimig en roer achtereenvolgens de eieren, suiker, vanillesuiker, rumaroma en gemalen amandelen erdoor.
- Zeef het bloem en bakpoeder en spatel dit afgewisseld met de rum door het beslag.
- Meng het kaneelpoeder en het amandelspijs door de appelstukjes.
- Schep de helft van het deeg in de vorm. Verdeel de appelstukjes over het deeg. Bedek deze met de rest van het deeg.
- Bak de tulband in het midden van de oven plm. 45 minuten. Prik met een satéprikker in de tulband. Blijft er niets aan hangen dan is de tulband gaar.
- Laat de tulband afkoelen.
- Bestrooi de afgekoelde tulband met poedersuiker.