Amandelmakronen

Amandelmakronen

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijk luchtige en crunchy amandelmakronen als tussendoortje of snoep lekker weg bij de koffie. Gebakken in slechts 40 minuten, makkelijk te bereiden en lekker zoet!

15 min bereiden

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g gemalen amandel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amandelmakronen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden boven- en onder-warmte (120 graden hete lucht).
  2. Klop het eiwit met citroensap stijf. Voeg beetje bij beetje suiker toe en blijf kloppen.
  3. Schep voorzichtig amandelaroma, gemalen amandelen en geschaafde amandelen door de eiwitmassa.
  4. Leg met 2 theelepels hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Droog de amandelkoekjes in 40 minuten op de 2e richel van onder in de oven.
  6. Laat de koekjes op het bakblik afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes