Sinaasappel whisky marmelade

Sinaasappel whisky marmelade

Smulweb imageSmulweb

Smeuïge sinaasappelmarmelade met wat extra pit van een goede whisky. Perfect voor op brood en als zoet alternatief in gebak en taart. Dit recept is geschikt voor beginnende jam- of marmelademakers.

15 min bereiden

ontbijt

20 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sinaasappel whisky marmelade op tafel.

  1. Was 3 sinaasappels goed af onder heet stromend water. Met behulp van een zesteur of een scherp mesje dunne reepjes van de oranje schil snijden (geen wit meenemen!). In een pannetje met water de schil plm. 30 minuten zachtjes laten koken.
  2. Alle sinaasappels zo dik schillen dat ook de vliesjes rond de partjes meegeschild worden. Partjes tussen de vliesjes uitsnijden (zie foto). Sinaasappelpartjes in stukjes snijden en sap hierbij opvangen.
  3. Mengsel van goed uitgelekte sinaasappelschilletjes, sinaasappelpartjes + sap + whisky 1 kilogram afwegen en in grote pan doen. Geleisuiker erdoor mengen en het geheel aan de kook brengen. Volg de gebruiksaanwijzing op het pak geleisuiker voor het aantal minuten dat de marmelade moet koken. Doe een kleine proef door een druppel van de marmelade op een koud schoteltje of een dekseltje te gieten en te kijken of de marmelade al stolt. Zo niet dan nog even doorkoken.
  4. Doe de hete marmelade in de schone potjes. Zet de potjes plm. 5 minuten op hun kop en daarna weer omdraaien. Laat de marmelade afkoelen en doe een leuk etiket op de potjes met de datum.
  5. De marmelade is pl. 6 maanden houdbaar op een koele plaats.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappel