- 200 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Apple crumble cheesecake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
- Meng de ingrediënten voor de crumble topping (100 gr bloem, 50 gr roomboter, 100 gr bruine suiker, 5 tl kaneel) in een kom en zet dit apart.
- Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de koekjes. Meng dit en maak een bodem door de kruimels in een springvorm te doen en aan te drukken. Zet dit in de koelkast.
- Klop de roomkaas glad en mix dan de suiker, zure room, vanille en citroensap erdoor. Voeg dan één voor één de eieren toe.
- Snijd de appels in kleine partjes en meng het met de kaneel en de suiker.
- Giet het roomkaasmengsel in de springvorm en verdeel de appelpartjes hierover.
- Verkruimel het deeg voor de crumble topping over de bovenkant.
- Bak de cheesecake in de oven gedurende ongeveer 50 minuten.
- Laat de cake afkoelen en zet hem dan een paar uur in de koelkast voordat je hem serveert.