Wildsaus voor bij ree of hertenbief

Wildsaus voor bij ree of hertenbief

Smulweb imageSmulweb

Wil je indruk maken op je gasten? Maak dan deze wilde saus voor bij de ree of hertenbief! Een heerlijke combinatie van wildfond, rode wijn, port en slagroom. Serveer met rode biefstukjes en eventueel allesbinder naar smaak.

25 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Wildsaus voor bij ree of hertenbief op tafel.

  1. Fruit de sjalotjes in warme olijfolie en blus af met de wildfond.
  2. Voeg de wijn en port toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten inkoken tot ongeveer 1 dl.
  3. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat de saus afkoelen.
  5. Haal de biefstukjes minstens een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  6. Bak de biefstukjes in de helft van de verhitte boter 1 minuut per kant (rood) en bestrooi ze met peper en zout. Leg ze op een bord of schaal, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze nog 5 minuten in een voorverwarmde oven (100 graden).
  7. Verhit opnieuw de saus en roer alle aanbaksels van de bief door de saus. Roer de koude boter in klontjes door de hete saus (niet meer laten koken).
  8. Mocht de saus nog niet dik genoeg zijn dan kun je deze eventueel nog een beetje binden (met bijvoorbeeld allesbinder).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kerst