Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Wildsaus voor bij ree of hertenbief op tafel.
- Fruit de sjalotjes in warme olijfolie en blus af met de wildfond.
- Voeg de wijn en port toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten inkoken tot ongeveer 1 dl.
- Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Laat de saus afkoelen.
- Haal de biefstukjes minstens een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Bak de biefstukjes in de helft van de verhitte boter 1 minuut per kant (rood) en bestrooi ze met peper en zout. Leg ze op een bord of schaal, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze nog 5 minuten in een voorverwarmde oven (100 graden).
- Verhit opnieuw de saus en roer alle aanbaksels van de bief door de saus. Roer de koude boter in klontjes door de hete saus (niet meer laten koken).
- Mocht de saus nog niet dik genoeg zijn dan kun je deze eventueel nog een beetje binden (met bijvoorbeeld allesbinder).