Chinese bami

Chinese bami

Smulweb imageSmulweb

Net als bij de Chinees, maar dan zelfgemaakt en met extra veel groenten. Deze Chinese bami is niet te versmaden. Door de wokken in de juiste volgorde houd je de knapperigheid van de groenten. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chinese bami op tafel.

  1. Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking met een scheutje olie, om plakken te voorkomen. Voeg ook de bovengenoemde kruiden toe.
  2. Klop de eieren los met wat (kruiden)zout en peper. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin de eieren.
  3. Verhit in een wok wat sesamolie met arachideolie. Als dit heet is, wok dan hierin de knoflook, pepertje, gember of laos samen met het kipbouillonblokje. Wacht totdat dit kleur begint te krijgen voordat je de ham blokjes met eventuele Nasi/Bami Kruidenmix erbij wokt. Bak deze mee totdat ze een beetje bruin beginnen te kleuren.
  4. Voeg vervolgens de prei en erwtjes toe en wok deze totdat ze zacht zijn.
  5. Voeg de mie en de gebakken eieren toe aan de wok en schep alles goed om. Bak op middelhoog vuur totdat alles goed warm is.
  6. Serveer en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Chinese bami