Merengue kerstkransjes

Merengue kerstkransjes

Smulweb imageSmulweb

Kleine kransjes met een Sinterklaas tintje, veel lekkerder geworden met het toevoegen van bietensap. Luchtig en opvallend.

25 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Merengue kerstkransjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden. Weeg de eiwitten af.
  2. Doe de eiwitten in de kom en laat de mixer de eiwitten stijf kloppen.
  3. Voeg langzaam de gewone suiker toe zodra het eiwit in de mixer wit wordt.
  4. Voeg, wanneer de eiwitten stijf geklopt zijn, de poedersuiker toe. Dit kun je er zelf door spatelen of met de mixer doen. Let op: maak geen poedersuikerwolken bij het gebruik van de mixer.
  5. Voeg nu een klein beetje bietensap toe aan het mengsel als je rode-roze kransjes wilt hebben.
  6. Schep de eiwitten in een spuitzak zodra ze stijf geklopt zijn tot pieken.
  7. Spuit vervolgens kransjes op het bakpapier.
  8. Laat de kransjes in de oven 90 tot 120 minuten drogen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kerst