Romige kwarktaart met cranberry compote

Romige kwarktaart met cranberry compote

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze romige kwarktaart met cranberrycompote, bereid met verse en aromatische ingrediënten. Met een bodem van lange vingers en stevige compote, is deze taart verrukkelijk. Perfect voor een feestje!

25 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 g Cointreau
  • 340 g cranberry vers

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Romige kwarktaart met cranberry compote op tafel.

  1. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen.
  2. Doe de gewassen cranberry's, 100 gram suiker en een scheutje Cointreau samen met de helft van het sinaasappelsap en de rasp in een pan. Kook dit ongeveer 15 minuten zachtjes tot een mooie stevige compote. Laat de compote afkoelen.
  3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel de lange vingers over de bodem van de springvorm en vul de hoekjes eventueel op met gebroken lange vingers.
  4. Week de gelatine in koud water.
  5. Verwarm het sap van ½ sinaasappel (eventueel met een beetje water of Cointreau) en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Roer goed door.
  6. Klop de slagroom met 50 gram suiker stijf.
  7. Meng de kwark en de slagroom door elkaar en voeg het sinaasappelsap met de gelatine toe in een dun straaltje. Voeg ook de geraspte sinaasappelschil toe en meng goed.
  8. Giet het kwarkmengsel voorzichtig uit over de lange vingers. Als je dit te snel doet, kunnen de lange vingers naar boven komen drijven.
  9. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  10. Vlak voor het serveren verdeel je de cranberrycompote over de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Cranberries Cranberry compote