Pasteis de belem

Pasteis de belem

Smulweb imageSmulweb

Pasteis de belem zijn traditionele Portugese taartjes. Deze gebakjes gemaakt van bladerdeeg en vanillepudding zijn lekker als ontbijt of dessert. Bak ze en serveer met een zoete topping zoals poedersuiker.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pasteis de belem op tafel.

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  2. Breng voor de vulling de melk met de helft van de suiker, het vaneliemerg en het lege stokje aan de kook.
  3. Scheid de eieren en gebruik de eidooiers. Sla de overige suiker met de eidooiers op en meng de bloem erdoor tot er een gladde massa ontstaat.
  4. Verwijder het vanillestokje. Giet de kokende melk erover en roer goed door. Giet de massa terug in de pan en kook al roerend gaar.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg uit en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.
  6. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de rol in plakjes van circa 1,5 cm dik.
  7. Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartalettevorm tot de wand bedekt is met deeg. Giet de crème erbij tot aan de rand en bak gedurende 20 minuten in de oven tot de bovenkant donkerbruin tot zwart is.
  8. Los de gebakjes onmiddellijk en laat uitwasemen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden