Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel lof prei en ei op tafel.
- Breng de aardappels in ruim water met wat zout aan de kook in een ruime pan. Voeg de eieren toe zodra het water kookt en stel de kookwekker in op 10 minuten. Stoom de lofstruiken mee.
- Haal de eieren na tien minuten uit de pan en spoel ze af onder koud water. Leg de gesneden prei in de stoompan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Als de aardappels na 18-20 minuten gaar zijn, haal de pan van het vuur en giet af. Snijd de aardappels in schijfjes en verdeel deze als onderste laag over de ovenschaal. Leg er een klontje boter op. Voeg vervolgens de prei, de eieren en de in stukken gesneden lof toe tussen de aardappelschijfjes. Dek af met geraspte kaas. Brokkel er wat stukjes Rochefort overheen en leg een paar cherrytomaatjes er bovenop.
- Plaats de ovenschaal in de oven en bak gedurende ongeveer 20 minuten tot het gerecht gaar is.