Romig vispannetje

Romig vispannetje

Smulweb imageSmulweb

Dit romig vispannetje is een ware smaakexplosie! In een heerlijke en romige saus wordt vis, courgette, champignons, tomaten en dille samengevoegd voor een heerlijk gerecht. Ideaal om te serveren bij de lunch of als licht diner.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romig vispannetje op tafel.

  1. Fruit de sjalotten zachtjes in een beetje olie en zet dit opzij.
  2. Smelt in een grotere pan de boter en voeg er de bloem aan toe. Roer dit met een garde goed door en laat dit kort onder voortdurend roeren bakken. (Roux) Blus dit af met de bouillon en breng het onder voortdurend roeren zachtjes aan de kook.
  3. Voeg de crème fraiche, citroensap en peper/zout toe, roer het tot een glad geheel en breng dit weer aan de kook.
  4. Snijd ondertussen de courgette, champignons en tomaten, en voeg dit samen met de sjalotten toe aan de saus. (Je kunt de groenten ook van tevoren eventjes roerbakken)
  5. Meng alles door de saus, voeg een scheut wijn toe en laat dit allemaal samen ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar pruttelen. (Ondertussen af en toe roeren om aanbranden te voorkomen)
  6. Controleer of de groenten gaar zijn en voeg dan de stukjes vis toe en verwarm dit even goed mee. Breng de saus niet terug aan de kook anders kan de vis uit elkaar vallen.
  7. Voeg als laatste de fijngesneden dille toe.
eet smakelijk