Romige aardappel-prei soep van chefkok

Romige aardappel-prei soep van chefkok

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk romige aardappel-prei soep, snel en makkelijk te maken volgens het recept van de chefkok. Op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat en verfijnd met balsamico azijn en slagroom. Serveer met fijn gesnipperde bieslook.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Romige aardappel-prei soep van chefkok op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Neem een soeppan en zet de blokjes aardappel aan. Snipper de ui, was de prei en snijd deze in kleine ringen. Voeg ze toe in de pan en bak tot glazig. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Blus af met de kippenbouillon en laat 20 minuten pruttelen totdat alles gaar en zacht is. Voeg vervolgens balsamico azijn en slagroom toe.
  3. Laat nog even koken en pureer met de staafmixer. Giet de soep door een zeef en schuim nog even op met de staafmixer.
  4. Serveer in glazen of soepkommetjes en garneer met fijn gesnipperde bieslook. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep