- 500 g kalfsescalopes
- 0.25 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Wok van wittekool en knolselder met kalfsreepjes op tafel.
- Schil de koolrabi en de knolselder en snijd in kleine blokjes. Snijd de sjalotten in ringen. Snijd de wittekool in reepjes. Snijd de kalfsescalopes in dunne reepjes. Snipper de peterselie fijn.
- Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok en bak de kalfsreepjes mooi bruin. Haal ze uit de wok.
- Verhit opnieuw 1 eetlepel zonnebloemolie in dezelfde wok en voeg de sjalotringen toe. Roerbak gedurende 1 minuut. Voeg de blokjes koolrabi en knolselder en de reepjes wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 minuten. Schep het kalfsvlees en de spekreepjes erbij.
- Overgiet met de lichte room en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng al roerend aan de kook. Laat gedurende 5 minuten sudderen en kruid met peper en zout. Voeg de kaas toe en laat even doorkoken.
- Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met basmatirijst.