Erwtensoep uit de slowcooker

Erwtensoep uit de slowcooker

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste erwtensoep maak je in een slowcooker. Laat het vlees met het laurierblad, de tijm en maggiblokjes erin zachtjes trekken. Voeg groenten, spliterwten en prei toe en laat het de hele dag sudderen. Serveer met rookworst en fijngehakte bladselderij.

60 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij
  • 2500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Erwtensoep uit de slowcooker op tafel.

  1. Giet in de slowcooker 2,5 liter gekookt water. Doe het vlees met het laurierblad, de tijm en maggiblokjes erin. Laat het vlees net zolang zachtjes trekken tot het gaar is.
  2. Ondertussen de spliterwten uitzoeken en een paar keer goed wassen. De harde groenten wassen en het liefst raspen, de zachte groente heel fijn snijden.
  3. Als het vlees loslaat van het been, de botjes uit de bouillon halen. Voeg de spliterwten, knolselderij, ui en wortel toe. Als de erwtjes zacht beginnen te worden, de prei toevoegen.
  4. Laat de soep de hele dag zacht en gaar worden in de slowcooker.
  5. Verwarm de rookworst één uur in de slowcooker, snijd daarna in plakjes.
  6. Maak de soep op smaak met fijngehakte bladselderij, zout en versgemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep