- 480 g Schelvisfilet
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Schelvis met prei en romige paprikasaus op tafel.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in reepjes. Snijd de mozzarella in blokjes en bewaar het vocht uit de verpakking. Snijd het wit en wat groen van de verse prei in ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen met de prei gedurende ± 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat even drogen op het vuur en voeg de mozzarellablokjes en het vocht uit de verpakking toe. Pureer en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de boter toe en wat melk als de puree nog smeuïger moet zijn.
- Breng intussen de groentebouillon aan de kook, samen met de paprikareepjes. Leg er een rooster of een stoommandje overheen en schik daarop de diepgevroren vis. Kruid met peper en zout en besprenkel het geheel met citroensap. Laat afgedekt stomen gedurende 10 à 15 minuten. Hou de vis warm.
- Maak de saus: laat het kookvocht lichtjes inkoken en voeg de lichte room toe. Mix tot een gladde, schuimige saus.
- Maak een bedje van de preipuree in het midden van elk bord en leg er een stuk schelvis bovenop. Lepel de paprikasaus rond het bedje en serveer met gestoofde prei.