Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Geroosterde hele bloemkool in een romige paddenstoelensaus op tafel.
- Smelt de boter en bak de uien en de champignons tot deze vocht loslaten, ca. 10 minuten.
- Voeg de knoflook en de tijm toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de wijn toe om af te blussen.
- Voeg de bouillon en de room toe, breng aan de kook en laat pruttelen tot de saus dikker wordt.
- Meng de kaas en eventueel de misopasta erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Smeer de bloemkool in met een kwastje met olie, bestrooi met zout en peper.
- Rooster de bloemkool gedurende 50-75 minuten in de oven.
- Haal uit de oven, schenk de paddenstoelensaus erover, bestrooi met kaas en zet terug in de oven.
- Laat de kaas smelten in ca. 3-5 minuten voor het serveren.
- Snijd de bloemkool in stukken en geniet!