Geroosterde hele bloemkool in een romige paddenstoelensaus

Geroosterde hele bloemkool in een romige paddenstoelensaus

Smulweb imageSmulweb

Een hele bloemkool geroosterd in de oven, geserveerd met een romige paddenstoelensaus. De perfecte vegetarische maaltijd vol smaak en structuur!

60 min bereiden

bijgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Geroosterde hele bloemkool in een romige paddenstoelensaus op tafel.

  1. Smelt de boter en bak de uien en de champignons tot deze vocht loslaten, ca. 10 minuten.
  2. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg de wijn toe om af te blussen.
  4. Voeg de bouillon en de room toe, breng aan de kook en laat pruttelen tot de saus dikker wordt.
  5. Meng de kaas en eventueel de misopasta erdoor.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  8. Smeer de bloemkool in met een kwastje met olie, bestrooi met zout en peper.
  9. Rooster de bloemkool gedurende 50-75 minuten in de oven.
  10. Haal uit de oven, schenk de paddenstoelensaus erover, bestrooi met kaas en zet terug in de oven.
  11. Laat de kaas smelten in ca. 3-5 minuten voor het serveren.
  12. Snijd de bloemkool in stukken en geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool Geroosterde bloemkool